سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 9712

  بازدید امروز : 4

  بازدید دیروز : 0

منشور طوبا(راهکار خانواده قرآنی)

 
شتابزدگی را واگذار و در حجّت بیندیش و خود را از پریشان گویی نگاه دار، تا از لغزش ایمن بمانی . [امام علی علیه السلام]
 
نویسنده: زهرا صحرایی ::: پنج شنبه 89/8/27::: ساعت 12:50 عصر

راهکارهای منشوری خانواده شاداب

رنگهابه نوعی طراوات زندگی هستند

در دنیای کنونی که به عصر استرس و فشارهای روانی معروف شده است، وجود راهکارهایی که انسان را به سوی زندگی با طروات و شاداب سوق دهد، ضروری است. از این رو 20 رویکرد خانواده شاداب را بیان خواهیم کرد:

1.ارتباطات انسانی خود را با اطرافیان بهبود بخشیم

2. هر روز در طرح و اندیشه نوینی برای شادکامی خانواده­مان باشیم

  3.از پیامهای مثبت در رابطه با اطرافیانمان استفاده کنیم

استفاده از افکار مثبت مثل ابراز محبت، ایثار و فداکاری، یاری و همکاری در هنگام بروز مشکلات و پذیرفتن واقعیت­های وجود اشخاص می­تواند منجر به افزایش اعتماد بنفس در نزدیکانمان شود.

  4. هر روز دلی را شاد کنیم

حضرت علی علیه­السلام می­فرماید: "سوگند به خدایی که تمام صداها را می­شنود، هر کس دلی را شاد کند خداوند از آن شادی لطفی برای او قرار دهد" نهج­البلاغه، حکمت 257

  5. برای گذراندن عمر خود برنامه داشته باشیم

استفاده از مدیریت زمان و برنامه­ریزی روزانه می­تواند سبب آرامش خاطر ما شده و این آرامش مسلما به دیگران نیز منتقل خواهد شد.

  6. روزهای مهم زندگی اطرافیانمان را به خاطر بسپاریم

روزهای به یادماندنی عزیزانمان مثل روز تولد، جشن تکلیف؛ سالگرد ازدواج را به خاطر بسپاریم زیرا که فرصت ارزشمندی است تا طروات آنان را حفظ نماییم

  7. گوش به زنگ کوچکترین پیشرفت نزدیکانمان باشیم

تشویق نزدیکان در موفقیت­های آنان شوق و انگیزه بالایی برای ادامه مسیر پیشرفت می­آفریند

  8. از تبادلات عاطفی موثر و صحیح استفاده کنیم

ارتباطات عاطفی میان اعضای خانواده بر میزان دلگرمی و نشاط آنها می­افزاید. بهتر است منتظر دریافت محبت از ناحیه دیگران نمانیم و خود ابتکار عمل را با مهر ورزیدن به دست گیریم.

  9. از هنر خوب شنیدن به درستی بهره گیریم

  10. زندگینامه انسانهای موفق و خودساخته را مطالعه کنید

  11. نیازهای اطرافیانمان را بهتر و بیشتر بشناسیم

  12. علایق و رغبت­های نزدیکان را بهتر درک کنیم

خانواده ما به علایق و رغبت­هایشان دلبستگی خاصی دارند و در صورتی که ما نسبت به این بخش از حیات روانی­شان توجه کافی معطوف نماییم علاقه آنان را نسبت به خود و زندگی برمی­انگیزیم.

  13.موقعیت­های ویژه اطرافیانمان را درک کنیم

انسان­ها در شرایط متفاوت از روحیات متفاوتی برخوردارند. لذا شایسته است در هنگام مواجهه آنان با دشواری­ها و با شناسایی موقعیت­های ویژه­ای که دارند آنان را درک کنیم و انتظاراتمان را از آنان متناسب با توانایی­شان قرار دهیم.

  14.یادگیری را فراموش نکنیم

بیاندیشیم و زیاد بیاندیشیم! تا در کنار آموختن بتوانیم از فکری فعال و پویا در ارتباطاتمان بهره­مند شویم.

  15.در کمک کردن به دیگران پیش­قدم باشیم

  16.گذشت داشته باشیم

  17.از اینجا به بعد بیاندیشیم

یعنی از این لحظه به بعد برای بهبود زندگی­مان چه می­توانیم بکنیم بدون توجه به "آنچه گذشت".

  18. از مصاحبت گل­ها و گیاهان لذت ببریم

گل ها و گیاهان شاداب­اند و این شادابی را به ما منتقل می­کنند ما نیز با اهدای گل به خانواده­مان، منتقل کننده شادی در بستر مقدس خانواده خواهیم بود.

 19.حمایت و پشتیبانی خود را در لحظات درماندگی دیگران نشان دهیم

20.پیوند خود با خدای تعالی را بهبود بخشیم

حضرت علی­علیه­السلام می­فرماید: "چنانچه آدمی رابطه­اش را با خدا اصلاح کند، خدای تعالی رابطه او را با مردم اصلاح می­کند"نهج­البلاغه حکمت 89

 

 


 
نویسنده: زهرا صحرایی ::: یکشنبه 89/8/23::: ساعت 5:24 عصر

                                                         بدون ضرورت، مرد نامحرم را نبین! 
دوست داریم زندگی­هایمان سرشار از صمیمیت و خونگرمی باشد، حریم انسان­ها محفوظ بماند و معاشرت­هایمان نشئت گرفته از فرهنگ قرآنی و تعالیم مکتب اسلام باشد و این یعنی "زندگی مکتبی".
در باب معاشرت­های اجتماعی احادیث و اقوال گوناگونی از رسول گرامی صل الله علیه و آله و ائمه اطهار علیهم السلام نقل شده که هر یک به گونه­ای چگونگی برخوردهای اجتماعی میان زن و مرد نامحرم را بیان فرموده­اند. در این بین، حدیث زیبایی از حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها نقل شده است: "برای زن آنچه نیکوست اینکه بدون ضرورت، مردان نامحرم را نبیند و نامحرمان نیز او را ننگرند"(کشف اللغه، ج2، ص23؛ مکارم الاخلاق، ج1، ص267؛ بحارالانوار، ج101، ص36)
این حدیث برای چه زمانی است؟ چه کسی معتقد است که زمان این حدیث گذشته است؟ بدون شک گروه ایمانی یعنی مردان و زنان مومن از این تفکر به دورند؛ اما آیا چه تعداد از ما مزین به اجرای این مهم از دستورات دینی هستیم؟ و به چه مقدار...؟ به طور مثال وقتی خانمی بنا به ضرورت و یا طبق نیازی از نیازهای جامعه در محیطی مشغول به کار شد، در ارتباط با اجرای فرامین الهی و رعایت نکات این حدیث شریف که از بهترین الگوی زنان جهان صدیقه طاهره سلام الله علیها نقل شده چقدر تلاش، هزینه و برنامه­ریزی می­کند؟ و مهمتر اینکه چقدر به معارف دین شناخت داشته و از عادات غلط و ناآگاهانه خود در برخوردهای اجتماعی اطلاع دارد؟ چقدر از آسیب­های روحی و اجتماعی ناشی از برخوردهای غلط میان زن و مرد نامحرم اطلاع دارد؟ و آیا انسان عاقل در تلاش برای تداوم بنیان خانواده خود نیست؟ در صورتی که با ارتباطات ناشایست میان زنان و مردان در محیط­های اجتماعی خواسته یا ناخواسته بنیان خانواده سست شده و اختلاف­های عمیق و گاه غیرقابل جبرانی در میان زن و شوهر به وجود می­آورد.
از این رو، باید نسبت به نوع برخورد میان افراد در متن اجتماع حساسیت بیشتری از خود نشان داد و درصدد رفع مشکلات موجود در جامعه برآمد. خوشبختانه آموزه­های دینی ما در این زمینه بسیار غنی بوده و هر زن و مرد مسلمانی می­تواند توشه­ای از این منبع عظیم الهی برای مسیر رشد و تعالی خود برگیرد و روابط ضابطه­مندی در برخورد با نامحرمان از خود بروز دهد. برای بازشدن این مسئله لازم است به نکاتی چند اشاره شود که در پست­های بعدی به آنها خواهیم پرداخت.

                                                 


 
نویسنده: زهرا صحرایی ::: یکشنبه 89/8/23::: ساعت 3:19 عصر

بسم الله الرحمن الرحیم الحمد لله رب العالمین حسبنا الله و نعم الوکیل تبارک الله احسن الخالقین و لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم

به نام او که همه چیز است و جز او همه هیچ

دوستان و خوانندگان محترم، از اینکه با منشور طوبا قرار است پیوندهای دوستی جدیدی میانمان ایجاد شود، بسی خرسندیم و مایه سعادت است که گروه منشور طوبا با هدف ایجاد یک خانواده قرآنی ایده­آل قرار است، قرآن عزیز را  میان خانه­ها بیاورد. هدف ما از ایجاد وبلاگ منشور طوبا، در حد بضاعت، ایجاد راهکارهای خانواده­ قرآنی است. مخاطبین ما از همه اقشار تشکیل شده­اند و بخصوص زن و شوهرهای جوانی که به تازگی پیوند ازدواجشان شکل گرفته و می­خواهند در حریم خانه­ای سبز، خانواده­ای ایده­آل داشته باشند. قرار است محملی ایجاد کنیم تا بتوان با قرآن و آموزه­های قرآنی انس بیشتری گرفت و از نعمت خانواده­ای سالم بهره­مند شد. خانواده­ای که از بطن آن شکوفه­هایی خواهد رویید برای تبدیل شدن به درختی استوار و محکم در آینده. تا از پی این درخت استوار، شکوفه­هایی تازه­تر پابه عرصه حیات گذارد. از اینکه به وبلاگ طوبا آمدید بسیار متشکریم و از صمیم قلبمان به همه شما خوش­آمد می­گوییم.


 
 
 
 

موضوعات وبلاگ

 

درباره خودم

 

حضور و غیاب

 

بایگانی

 

اشتراک